Vedtægter

Indledning:

I dette dokument er Foreningen ForældreForsorgens vedtægter nedskrevet. Det er med dette dokument, at vi opretter denne foreningen og fremadrettet vil udføre vores gerning og opnå vores mål.

Med disse vedtægter, skal foreningens bestyrelse til hver en tid, løse opgaver og fortage beslutninger, som kun holder foreningen og foreningens medlemmers interesser for øje. Det er med dette dokument, at foreningens bestyrelse skal tolke foreningens vedtægter ved bestyrelsesmøder, ordinære og ekstraordinære generalforsamlinger.

Foreningen skal til enhver en tid overholde disse vedtægter, med mindre at de strider imod danske og udenlandske lovgivninger, samt tilhører konventioner.

Bestyrelsen skal til enhver en tid bestræbe sig på at opnå de absolut bedste resultater, uden at disse vedtægter bliver brudt.

Foreningens bestyrelse, skal på bedste vis, indtage en neutral position, i henhold til fortolkningen af disse vedtægter. Det er et ansvar man påtager sig, som medlem af foreningens bestyrelse. Dette gælder også hvis der er opstået en konflikt mellem medlemmer af bestyrelsen og resten af medlemsgruppen.

Ved brud på foreningens vedtægter, skal det overvejes om det er bevidst eller ubevidst, og om de sker med fuldt overlæg eller ej. I tilfælde af en strafbar handling, henvises der til afsnittet vedrørende eksklusion af medlemmer. Der vil på samme tidspunkt, vurderes om der skal fortages en retslig handling.

Der vil på et eller anden tidspunkt i foreningens levetid, opstå en situation hvorpå, at vi er nødsaget til at se bort fra foreningens vedtægter, for at kunne løse nogle af vores opgaver. Dette skal dog holdes inden for den gældende lovgivning og efterfølgende begrundes udførligt, hvorfor at vedtægterne ikke er blevet overholdt i denne situation. Denne begrundelse skal fremlægges for foreningens medlemmer.

Formål: 

Foreningens formål, er at være en støtte for alle de familier i Danmark, som oplever at havne i de sociale myndigheders søgelys. Det er foreningens formål, at stå til rådighed med hensyn til vejledning, som bisiddere og netværk, i den svære situation, som det er at være i de sociale myndigheders søgelys. Det er foreningens formål, at henvise til advokater, §54-støttepersoner og andet, som nu kan komme på tale i denne situation.

Det er samtidig også foreningens formål, at deltage i den offentlige debat vedrørende dette område. Det er foreningens formål, at skabe en saglig debat omkring hvilke forhold der er for disse familier og hvad de bliver udsat for. Derudover ønsker vi at give indspark, politisk set, vedrørende hvad der kan forbedres inden for dette område.

Visioner: 
Vores vision i foreningen, er at hjælpe de berørte familier, i den udstrækning, som det nu kan lade sig gøre. Det er samtidig vores vision, at få forbedret de områder i Serviceloven, som strider imod andre, både danske og udenlandske lovgivninger.

Værdier: 
Vores værdier er præget af medmenneskelighed, mangfoldighed, solidaritet, forståelse og indsigt. Vi ønsker at opnå vores mål, med den indsigt vi har i dette område, vores forståelse for de ting, som familierne går igennem, samtidig med at vi igennem medmenneskelighed, solidaritet og mangfoldighed støtter op om familierne, så de bedst mulig kan komme videre efter deres sag er endt.

Aktiviteter: 

Debat:
Foreningen vil gøre sit ypperste, for at skabe den nødvendige debat, vedrørende dette område. Vi ønsker at få sandheden frem i lyset, få retssikkerheden tilbage på området og få forbedret den gældende lovgivning, så der kommer anstændighed på området. Vores adgang til debatten, skal være saglig og veldokumenteret, ellers vil vi hurtigt blive kørt ud på en sidelinje.

Fællesskab:
Foreningen ønsker at danne et fællesskab, for de familier, samt fagpersoner, som er inde for dette område. Et fællesskab som alle kan drage nytte af, på kryds og tværs.

Udflugter: 
I det omfang det vil være muligt, ønsker vi at kunne tilbyde familierne muligheder for udflugter, som f.eks. Tivoli, Bakken, biograf, udstillinger m.m. Hvilke udflugtsmuligheder der er, vil fremkomme senere.

Netværk: 
Foreningen ønsker at dannet et netværk, for de berørte familier, så de har nogle at snakke med, om de problemer, følelser og andet, som der opstår i deres situation. Da dette område ofte er et yderst tabubelagt område, kan det være svært for disse familier, at finde andre at tale med, uden at der bliver set skævt til en. Dette ønsker vi at lave om på.

Rådgivning: 
Foreningen vil kunne yde rådgivning til de berørte familier, i form af henvisning til advokater, støttepersoner, psykologer m.m. Vi ønsker også på længere sigt, at oprette støttegrupper til de berørte familier, samt et krise-netværk som vil kunne hjælpe familier ved anbringelser.

Organisering af aktiviteter: 
Bestyrelsen står for organisering af foreningens aktiviteter. Det vil fremgå af et andet dokument, hvilket bestyrelsesmedlem der står for de specifikke områder.

Foreningens hjemsted: 

Postadresse:
Postadressen skal ændres til en Postboks, ved stiftelse.

ForældreForsorgen Postboks Adresse (ikke oprettet endnu)

www.foraeldreforsorgen.dk (ikke funktionel endnu)

Medlemmer: 

Hvem kan blive medlem:
Alle kan blive medlem af foreningen. Der vil være flere forskellige typer medlemskab, alt afhængig hvor aktiv man ønsker at være. Priserne for de forskellige typer af medlemskab, vil være specificeret under Kontingent.

Alm. Medlem: 
Et almindeligt medlemskab, for de berørte familie vil være et mindre symbolsk beløb. Alle medlemmer i denne kategori, har medbestemmelse ved møder, generalforsamling og afstemninger. Almindelige medlemmer har også mulighed for at stille op til bestyrelsen.

Fagperson: 
Fagpersoner vil ikke blive opkrævet et økonomisk kontingent, da vi ønsker deres faglighed frem for penge. Fagpersoner vil blive spurgt om at stå til rådighed, med henblik på offentlig debat, Q&As m.m. Fagpersoner der ikke ønsker at bidrage i henhold til faglighed, vil blive opkrævet almindeligt medlemskab.

Bestyrelse: 
Bestyrelsesmedlemmer skal ikke betale et årligt kontingent, da disse personer stille deres arbejdskraft til rådighed. Da posten som bestyrelsesmedlem er frivillig og ulønnet, opkræves der ikke kontingent.

Passivt medlemskab: 
Et passivt medlemskab er for dem, som har lyst til at bibeholde en kontakt til foreningen, men ikke ønsker eller har mulighed for at deltage i møder og andre aktiviteter.

Sponsor medlem: 
Et sponsormedlemskab, består i at man kan donere penge, til foreningen, som vil blive benyttet på f.eks. Aktiviteter, leje af mødelokaler, udflugter m.m. Pengene fra disse sponsorater, må kun benyttes i foreningsmæssig sammenhæng, og alt vil blive dokumenteret.

Eksklusion:

Årsag til eksklusion:
Hvis et medlem skal ekskluderes fra foreningen, skal det være på et af de følgende grundlag 

• Brud på tavshedspligt
• Modarbejdelse af foreningens mål, visioner og aktiviteter
• Brud på forenings vedtægter
• Manglende deltagelse, ved f.eks. bestyrelsesarbejde.

Myndighed til at ekskludere: 
Foreningens bestyrelse har myndigheden til at ekskludere et medlem. Der skal fortages en afstemning og beslutningsgrundlaget skal være 3/4.

Det ekskluderede medlem har mulighed for, at få sin ekskluderings sag, fremført på den næste ordinære generalforsamling, hvor medlemmerne har mulighed for at stille spørgsmål med hensyn til bestyrelsens beslutning.

Kontingent: 

Medlemmer af foreningen skal betale et halvårligt kontingent. Dette begrundes med at vi som foreningen, har noget udgifter i henhold til online medier, leje af lokaler, informations artikler, nyhedsbreve og andre aktions artikler.

Selve størrelsen på kontingentet er beskrevet forneden og er det vi tager udgangspunkt i. Størrelsen på kontingentet, kan tages op til revision med den ordinære generalforsamling, som afholdes i februar måned.

Hvis et medlem skylder i kontingent, vil foreningens kassere gøre disse medlemmer opmærksom på dette. Der vil blive fremlagt dokumentation for det pågældende medlem. Hvis det pågældende medlem ikke har betalt sit kontingent inden for 3 måneder, vil medlemmet blive slettet fra vores medlemskartotek, og ingen yderligere handlinger vil blive fortaget.

Kontingent: 
Alm. Medlem: 40 kr. pr. måned. Fagperson: 0 kr. Bestyrelse: 0 kr. Passivt medlem: 100 halvårligt Sponsor medlem: Ubegrænset, dog minimum 1000 kr. halvårligt

Generalforsamling: 

Generalforsamlingen i foreningen, er den øverste myndighed og det er på generalforsamlingen at medlemmerne er med til at beslutte foreningens fremtid, aktiviteter, budget og regnskab.

For neden vil der kort være beskrevet, hvordan vi som forening, forholder os til de beskrevne punkter, vedrørende generalforsamlingen.

Tidspunkt for ordinære generalforsamlingen: Foreningens generalforsamling skal afholdes en gang årligt. Den vil blive afholdt den sidste weekend i februar.

Varsling af generalforsamlingen: 
Den årlige generalforsamling, skal varsles minimum 1 måned for møde dato. Indkaldelsen til generalforsamlingen, skal ske via følgende fremgangsmåder: • Brev • E-mail • Sociale Medier • Pressemeddelelse

Stemmeret: 
Alle medlemmer af foreningen har stemmeret, ved generalforsamlingen. Da det kun er medlemmer som har adgang til generalforsamlingen, er der ligestilling for alle.

Dagsorden: 
På den årlig generalforsamling, skal der minimum en uge før mødet, fremsendes en dagsorden for mødet. Denne dagsorden skal som minimum indeholde de følgende punkter.

• Valg af dirigent 
• Valg af referent
• Formandens eller bestyrelsens beretning til godkendelse
• Godkendelse af regnskab
• Fastsættelse af kontingent
• Valg af formand, kasserer, bestyrelse, revisorer, suppleanter mv.
• Diskussion af indkomne forslag
• Eventuelt

Ekstraordinær generalforsamling: 
Foreningens bestyrelse, kan til enhver tid indkalde foreningens medlemmer til en ekstraordinær generalforsamling. Denne indkaldelse skal begrundes, udførligt, om hvorfor dette møde skal afholdes.

Menige medlemmer kan også indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvis der kan samles et flertal på minimum 35% af det aktuelle medlemstal.

Bestyrelsen: 

Bestyrelsens sammensætning:
Foreningens bestyrelse skal min. bestå af 8 personer. Da vi ønsker et så højt niveau som overhovedet muligt, ser vi gerne at foreningens bestyrelse består af følgende grupper af personer: 

• Advokater/jurister - 2 stk.
• Socialrådgivere - 1-2 stk.
• Psykologer - 1-2 stk.
• Menigt medlem - 4-6 stk.
• Stiftere - minimum 2 stk.

Medlemmerne af bestyrelsen, Formand, Næstformand, Kasserer m.m. vælges på den årlige generalforsamling. Ved den stiftende generalforsamling, vil de 4 stiftere af foreningen, indstille en række personer, til at indtræde i bestyrelsen, indtil der kan afholdes en ordinær generalforsamling. Disse personer, vil blive kontaktet inden den stiftende generalforsamling, i håb om samtykke.

Der vil blive afholdt bestyrelsesmøder 1 gang i kvartalet.

Ved deltagelse i bestyrelsen, vil foreningen indhente straffeattester og børneattester, da foreningen har med børn at gøre. Hvis et bestyrelsesmedlem ikke ønsker, at give samtykke til at foreningen indhenter disse attester, vil dette medlem ikke kunne deltage i bestyrelsesarbejdet.

Valgperiode:
Generelt skal der vælges nye medlemmer til bestyrelsen, ved hver ordinær generalforsamling. Dog er det kun de menige medlemmer som skal til afstemning, ved hver enkelt ordinær generalforsamling. 

Valgperioden for de andre er som følgende: 

• Advokater/jurister - 2 år
• Socialrådgivere - 2 år
• Psykologer - 2 år
• Foreningsstiftere - kan udskiftes ved hver ordinær generalforsamling.

Suppleanter:
Der vil ved hver ordinær generalforsamling, blive valgt to suppleanter for de menige medlemmer. Disse suppleanter skal kunne tiltræde bestyrelsen, ved tilfælde hvor andre valgte bestyrelsesmedlemmer, er nødsaget til at træde ud af bestyrelsen.

Disse suppleanter har ikke mulighed for at deltage i bestyrelsesmøder, men vil på tilsendt et referat fra hvert møde.

Foreningens stiftere:
De stiftende medlemmer skal altid være en del af foreningens bestyrelse og kan ikke på noget ekskluderes. Der skal som et minimum, være to stiftende medlemmer med i bestyrelsen. De stiftende medlemmer har en rotationsordning, i henhold til bestyrelsesarbejdet.

Liza Kirschhoff - Medstifter, Mette Pena Madsen - Medstifter, Anja Malmstrøm - Medstifter, Julie Jakobsen - Medstifter, Jeanette Astrup - Medstifter

Økonomi:

Der vil blive udformet et officielt regnskab, som bliver offentliggjort. Dette regnskab henholder sig til regnskabsloven og andre gældende regler for regnskab for foreninger.

Ved henvendelse vil sidste nye regnskab, blive udleveret i henhold til gældende lovgivning.

Regnskab:
Foreningens regnskab vil blive udarbejdet af en autoriseret revisor. Foreningens regnskabsperiode skal følge kalenderåret. Yderligere beskrivelse af udarbejdelsen, vil blive beskrevet under revisorer.

Foreningens regnskab skal godkendes på den årlige ordinære generalforsamling, uden anmærkninger af nogen art. I tilfælde af anmærkninger, kan foreningens regnskab ikke godkendes.

Revisorer:
Den revisor som bliver tilknyttet foreningen, skal stå for udarbejdelsen af foreningens regnskab. Denne revisor, skal kontrollere at regnskabet henholder sig, til foreningens vedtægter, samt gældende lovgivning. Det er også revisorens ansvar at tilføje bemærkninger m.m.

På den årlige ordinære generalforsamling, skal denne revisor fremlægge foreningens regnskab, inden dette kan godkendes.

Til at starte med, skal denne revisor acceptere at arbejde gratis, mod reklameplads på vores hjemmeside og andre former for informations artikler. På et senere tidspunkt, er foreningen indforstået med at der skal betales for at få regnskabet udarbejdet.

Tegningsregler:
I henhold til det økonomiske forpligtigelser, som foreningen nu måtte have, kan foreningens kasserer betale udgifter der ligger under et beløb på 5000 danske kroner. Udgifter der overstiger 5000 danske kr., skal godkendes og underskrives af bestyrelsesformanden og en medstifter af foreningen.

Vedtægtsændringer: 

Da vores vedtægter er foreningens fundament, er det vigtigt, at disse bliver taget op til revision, minimum hver andet år. Dette er for at afspejle vores udvikling som forening.

Beslutningsgrundlag:
Beslutningsgrundlaget for alle vedtægtsændring, skal være 3/4 af de afgivende stemme på den ordinære generalforsamling. Dog skal der minimum være 40% af det aktuelle antal medlemmer til stede ved den ordinære generalforsamling, for at der kan stemmes om vedtægtsændringerne.

Frist for forslag til vedtægtsændringer:
Forslået vedtægtsændring vil blive fremsendt til foreningens medlemmer sammen med indkaldelsen til den årlige generalforsamling. Der vil efterfølgende være en frist på 2 uger, hvor foreningens medlemmer har mulighed for at komme med yderligere forslag til nye vedtægter.

Opløsning af forening:
Foreningen ForældreForsorgen, kan kun opløses ved et flertal fra en afstemning. En afstemning om opløsning af foreningen, kan kun ske på en ordinær eller ekstraordinær generalforsamling.

Ved opløsning af foreningen, skal overskuende midler/formue, doneres til andre velgørende formål, som ligger indenfor samme fagområde som ForældreForsorgen.

Foreningen Forældre Forsorgen. Alle rettigheder forbeholdes 2018
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang